Hülya Avşar’a gelen ödeme tebligatı postacının başını yaktı! Tebligatı aldı gibi gösteren kurye hakim karşısına çıktı
Hülya Avşar, 6 Temmuz 2023 tarihinde banka hesaplarına bir anda haciz konulmasıyla sarsıldı. Bu olay üzerine Avşar, 600 bin TL icralık bir dosyası olduğunu yeni öğrendiğini ve bu dosya ile alakalı herhangi bir tebligat eline geçmediğini öne sürdü.
Olayın peşini bırakmayan Hülya Avşar, olayı aydınlatmak için kolları sıvadı. Söz konusu olan tebligat PTT’ye bağlı taşeron bir firma ile kurye İbrahim K. tarafından Avşar’ın kızı Zehra Çilingiroğlu’na isim ve imzası alınması karşılığında teslim edildi olarak gösterilmiş, ancak ne Avşar ne de kızı Zehra ellerine böyle bir evrak ulaşmadığı beyan ettiler.
Hülya Avşar hakkında açılan icra dosyasının tebligatı, yapılan araştırmalar ve kayıtlar doğrultusunda kuryenin Zehra Çilingiroğlu’nun isim ve imzasını taklit ederek “teslim aldı” olarak gösterdiği ortaya çıktı.
Evrakın eline ulaşmadığını belirten Hülya Avşar, yaşadığı mağduriyet ve maddi zorluklar yüzünden kurye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafında kurye hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
HÜLYA AVŞAR VE KURYE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede müşteki taraf Hülya Avşar ve Zehra Çilingiroğlu, sanık ise PTT'ye bağlı taşeron firmada kurye olarak çalışan İbrahim K. olarak yer aldı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya kurye İbrahim K. katılırken, Hülya Avşar ve kızı Zehra Çilingiroğlu'nu avukatları temsil etti.
PTT'ye bağlı taşeron firmada kurye olarak çalışan İbrahim K. savunmasında “Tebligat dağıtımı konusunda bize herhangi bir bilgi verilmedi. Ben işe girerken sadece kargo dağıtacağımı düşünmüştüm. Ancak işe başlayınca bunun böyle olmadığını gördüm. Hülya Avşar'a daha önce de tebligat yapmıştım. Hatta bir keresinde almadığı için tebligatı muhtara bırakmıştım” diyerek kendini ifade etti.
“TEBLİGATI KIZI ZEHRA ÇİLİNGİROĞLU’NA VERDİM AMA ACELESİ OLDUĞU İÇİN İMZA ALAMADIM”
Olay gününden bahseden İbrahim K. tebligatı Hülya Avşar’a teslim etmek için evlerinin olduğu siteye geldiğini ve güvenlik görevlisi ile konuştuğundan bahsetti. Avşar’ın evde olmadığını ancak kızı Zehra Çilingiroğlu’nun evde olduğunu öğrendiğinde ona da teslimat yapabileceğini bildiği için evine kadar gittiğini söyleyen İbrahim K, “Hülya hanımın olmadığını, kızı Zehra Çilingiroğlu'nun evde olduğunu söylediler. Bunun üzerine icra tebligatı olduğu için tebligatı kızına yapabileceğimi bildiğimden evine doğru gittim. Yanlış hatırlamıyorsam asansör inişinde Zehra Çilingiroğlu ile karşılaştım. Acelesi olduğundan bahsediyordu. Ben tebligatı ona verdim. Bunu çok net hatırlıyorum. Telaştan imzasını almadım. Daha doğrusu almayı unuttum” diyerek savunmasını yaptı.
YAPTIĞIM YANLIŞ AMA TEBLİGATI BİZZAT KIZINA VERDİM
Hakim karşısında savunmasına devam eden sanık İbrahim K. “PTT'de imzasız tebligat parçasını sisteme giriş yapılamadığı için ve tebligatı bizzat Zehra Çilingiroğlu'na verdiğimden bir şey olmaz düşüncesiyle imzayı ben attım. Suç işleme kastım bulunmamaktadır. Suç olduğunu bilsem yapmazdım. Kötü niyetim yoktu” diye yaptığının suç olduğunu bilmediğini belirterek beraatını talep etti.
AVŞAR’IN AVUKATI SANIĞI AFFETMEDİ!
Sanığın yaptığı açıklamalardan sonra Hülya Avşar ve kızı Zehra Çilingiroğlu’nun avukatı ise şikayeti geri çekmeyeceklerini belirterek, “Sanığın eyleminden dolayı müvekkillerim 600 bin TL'lik teminat senedi vermişlerdir. Mallarına haciz gelmiş maddi ve manevi olarak zor günler geçirmişlerdir“ diyerek cezalandırılmasını talep etti.
Avşar’ın avukatı Zehra Çilingiroğlu’nun adına atılan isim ve imzaya ait belgenin bilir kişi raporunu da dosyaya ekleyerek hakime sundu. Rapor üzerinde isim ve imzanın Zehra Çilingiroğlu’na ait olmadığı, kurye İbrahim K. Tarafından bizzat atıldığı tespit edildi. Savcı tarafından sanık üzerine atılı olan suçun işlenmesi gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.
RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK SUÇUNDAN 2 YIL HAPİS VERİLDİ
Her iki tarafı da dinleyen mahkeme heyetini, sanık kurye İbrahim K. Hakkında “Resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl hapis cezası verdiğini ancak sanığın duruşma esnasındaki hal ve hareketlerini dikkate alarak bu süreyi 1 yıl 8 ay hapis cezasına düşürdü.
Sanığın iyi hali ve temiz sicilini de değerlendiren mahkeme heyeti, herhangi bir mahkûmiyet kararı bulunmaması sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanığın 5 yıl içerisinde herhangi kasıtlı bir suç işlememesi halinde davanın düşürüleceğine karar verdiğini açıkladı.